31.01.2024

 

 

 

COMUNICAT

 

      

     Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

     Urmare a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu nr. 614/P/2019 din data de 3.10.2019, prin care s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului, poliţist în cadrul IPJ Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la viol, prev. de art. 32 C.pen. rap. la art. 218 alin.1, 2, 3 lit. a şi c şi agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin.1 şi 2 lit. a şi c C.penal,

     Prin sentinţa penală nr. 499/2023 a Judecătoriei sectorului 2 Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 68/19.01.2024 a Curţii de apel Bucureşti, s-a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 7 luni închisoare.

     În fapt s-au reţinut următoarele:

          -  în luna aprilie 2018, în calitate de antrenor al persoanei vătămate în vârstă de 12 ani, cu ocazia efectuării a unei deplasări la Bucureşti, s-a cazat în aceeaşi cameră cu aceasta şi, în timp ce minora se afla sub paza şi îngrijirea lui, a încercat, prin exercitarea unor acte de constrângere fizică şi prin punerea victimei în imposibilitate de a se apăra, să întreţină raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră;

          - în cursul lunii februarie 2019, în calitate de antrenor, s-a deplasat împreună cu persoana vătămată în vârstă de 17 ani la Bucureşti, s-a cazat în aceeaşi cameră şi a exercitat prin constrângere fizică şi psihică acte de natură sexuală asupra acesteia, constând în atingeri şi mângâieri ale zonelor erogene.

     Facem precizarea că mandatul de executare a pedepsei privative de libertate a fost pus în executare, condamnatul fiind încarcerat.

 

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL SIBIU