25.04.2024

 

COMUNICAT

 

 

 

     Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, īn calitate de purtător de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, este īmputernicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

     Īn data de 25.04.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu a dispus punerea īn mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de un tānăr īn vārstă de 19 ani din municipiul  Sibiu, pentru săvārşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

     Din coroborarea mijloacelor de probă administrate īn cauză pānă īn acest moment procesual rezultă că, īn data de 24.04.2024, inculpatul a fost surprins īn flagrant īn timp ce oferea suma de 800 lei cu titlu de mită unui ofițer din cadrul SPCRPCIV Sibiu, cu scopul de a-i facilita promovarea probei teoretice pentru obţinerea permisului de conducere.

     Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu .

     Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate īn nicio situaţie să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.