21.08.2023

 

 

 

COMUNICAT

 

 

 

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 20.08.2023 procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 27 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de în data de 20.08.2023, în jurul orei 12,00, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a aplicat victimei, un bărbat în vârstă de 41 ani, mai multe lovituri cu o bâtă în zona capului şi cu un briceag în zona gâtului. Urmare a loviturilor primite a survenit decesul victimei. Incidentul a avut loc la o stână de pe raza comunei Alţâna, jud. Sibiu, unde cei doi bărbaţi erau ciobani.

În cursul zilei de astăzi 21.08.2023 va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu.

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

 

      

    

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL SIBIU