18.05.2023

 

 

COMUNICAT

    

 

    

    

     Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, īn calitate de purtător de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, este īmputernicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

    

     Īn legătură cu anterioarele noastre comunicate de presă din perioada 8-10 decembrie 2021 privind măsurile luate relativ la săvārşirea unor infracţiuni de delapidare şi corupție de către o persoană cu funcţie de conducere din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu,

     Prin rechizitoriul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu din data de 16.05.2023 s-a dispus trimiterea īn judecată, īn stare de libertate, a inculpatului pentru săvārşirea infracţiunilor de :

     - folosire a influenței sau autorității sale de către o persoană ce deține o funcție de conducere de conducere īntr-un partid, īntr-un sindicat sau patronat ori īn cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, īn scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. și ped. de art. 13 alin. 1 din Legea nr. 78/2000;

     - dare de mită, prev. și ped. de art. 290 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000;

     -folosire, īn orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, īn scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prev. și ped. de art.12 alin. 1 lit. b din Legea nr.78/2000, fapte săvārşite īn legătură cu procedura de ocupare a unor funcţii de conducere īn cadrul  Aeroportului Internațional Sibiu .

     Prin acelaşi rechizitoriu s-au dispus de asemenea şi soluţii de disjungere a cauzei īn vederea completării urmăririi penale cu privire la comiterea unor infracţiuni de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare a banilor.

   

     Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

   

 

 

 

      

    

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL SIBIU