16.11.2023

 

 

 

COMUNICAT

 

 

 

 

    

    

           

    

     Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

     Referitor la stadiul anchetei în cauza privind uciderea omului de afaceri din Sibiu, vă comunicăm următoarele:

     Astăzi, data de 16.11.2023, s-a început urmărirea penală faţă de trei bărbaţi din judeţul Dolj, în vârsta de 31, 33 şi respectiv de 34 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Până în prezent nu s-a reuşit localizarea acestora, existând posibilitatea să fi părăsit teritoriul ţării. Doi dintre autori posedă antecedente penale.

     Tot astăzi procurorul criminalist a dispus reţinerea unui bărbat în vârstă 44 de ani din localitatea Dumbrăviţa jud. Timiş, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat  percheziţii domiciliare.

     Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuinţa victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5. 11.2023 dintr-un imobil învecinat şi nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la faţa locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori.

     Procurorul criminalist beneficiază de sprijinul unei echipe constituite din lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, precum şi din cadrul altor inspectorate judeţene de poliţie din ţară şi din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.  

     Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

     La ora 18.00 se va organiza o conferinţă de presă comună a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, la sediul IPJ Sibiu, la care va participa procurorul de caz.

    

 

 

      

    

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL SIBIU