11.09.2023

 

 

 

COMUNICAT

 

 

 

 

     Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, īn calitate de purtător de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, este īmputernicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

     Īn data de 10.09.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat īn vārstă de 29 ani , rezident īn mun. Mediaş, judeţul Sibiu pentru săvārşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

     Din coroborarea mijloacelor de probă administrate īn cauză pānă īn acest moment procesual rezultă că īn dimineaţa zilei 10.09.2023, inculpatul a remis suma de 200 de euro cu titlu de mită unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Mediaş pentru a-l determina pe acesta să nu īși īndeplinească corespunzător īndatoririle de serviciu īn sensul de a nu lua măsurile legale pentru faptul că a condus pe drumurile publice, īn mun. Mediaş, un autovehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi avānd o viteză de 112 km/h, īn condițiile unei limitări a regimului de viteză la 50 km/h. De asemenea, īn īncercarea de a scăpa de urmărirea agenților de poliție, inculpatul a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, pe linie continuă. Ulterior testării cu aparatul etilotest poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin.1 C.penal.

     Īn cursul zilei de astăzi 11.09.2023 procurorul a luat faţă de inculpat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

     Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu .

     Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate īn nicio situaţie să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

 

      

    

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL SIBIU