11.08.2023

 

 

COMUNICAT

    

 

    

    

    

     

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 10.08.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 29 ani din comuna Cârţa, Judeţul Sibiu pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, referitoare la starea de recidivă.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 10.08.2023, bărbatul în vârstă de 29 ani a remis suma de 1000 de euro cu titlu de mită unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Marpod pentru a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească corespunzător îndatoririle de serviciu și să conducă cercetările în dosarul penal în care inculpatul era cercetat pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârșirea acestei infracţiuni.

În cursul zilei de astăzi 11.08.2023 procurorul a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu şi din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Alba Iulia.

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

   

 

 

 

      

    

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL SIBIU