05.01.2023

 

 

COMUNICAT

    

 

    

     Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, īn calitate de purtător de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, este īmputernicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele aspecte:

 

     Īn completarea comunicatului emis īn cursul zilei de ieri, 04.01.2023 privind săvārşirea infracţiunii de dare de mită de către o persoană de sex masculin  īn vārstă de 31 de ani din județul Harghita, care anterior a desfăşurat activităţi comerciale ocazionate de Tārgul de Crăciun din Sibiu pentru care s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a acestuia, vă facem cunoscut că prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu din data de 04.01.2023 s-a dispus punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat sub aspectul săvārşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 alin. 1 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, republicată.

     Ulterior, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu din data de 04.01.2023 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile, īncepānd de la data de 04.01.2023, ora 16:00, (de la momentul expirării măsurii preventive a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore), pānă la data de 04.03.2023, ora 16:00.

 

     Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu.

 

     Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate īn nicio situaţie să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

 

 

 

      

    

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL SIBIU