26.04.2022

 

 

COMUNICAT

 

     Prim procuror Veştemean Ion, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

     La data de 25.04.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmare unui apel la SNUAU 112, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen..  

 

       Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

     În intervalul 20-22 aprilie 2022, însă cel mai probabil în data de 22.04.2022, victima (bărbat în vârstă de 53 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu) s-a deplasat la domiciliul inculpatului din municipiul Sibiu (bărbat în vârstă de 61 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), unde cei doi au consumat împreună băuturi alcoolice.

     Între aceștia a apărut un conflict spontan, inculpatul declarând că a fost împins de către victimă, apoi a luat un cuțit de pe masă și a tăiat victima de mai multe ori în zona gâtului și a feței, decesul victimei intervenind la scurt timp.

     Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu  din data de 25.04.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. şi ped.  de art. 188 alin 1 Cod pen.

     Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 25.04.2022 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.   

     Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu  din data de 26.04.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped.  de art. 188 alin 1 Cod pen., urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

 

     Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi  Serviciul Criminalistic.

     Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.       

      

 

 

          

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL SIBIU