09.02.2021

 

 

 

COMUNICAT

   

Prim procuror Ion Veştemean, īn calitate de purtător de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

 

   

         

La data de 08.02.2021, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu-Post Poliţie TF Sibiu- Călători, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvārşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 Cod pen.

 

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

 

Īn data de 08.02.2021, īn jurul orei 1836, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu-Post Poliţie TF Sibiu- Călători  au fost sesizate telefonic de către şeful de tren din staţia CF Sibiu, SNTFC Braşov, despre faptul că trenul Regio 2416, care circula pe relaţia Teiuş -Sibiu, a surprins şi accidentat mortal o persoană care ulterior s-a constatat că este o persoană de sex feminin, īn vārstă de aproximativ 13-15 ani.  

Īn urma acestei sesizări, prin ordonanța organelor de cercetare din data de 08.02.2021, s-a dispus īnceperea urmăririi penale in rem cu privire la săvārșirea infracțiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 Cod pen.

Dosarul, īnregistrat iniţial la Parchetul de pe lāngă Judecătoria Sibiu, a fost preluat la data de 09.02.2021 īn vederea efectuării cercetărilor de către Parchetul de pe lāngă Tribunalul Sibiu.

 

        

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate īn nicio situaţie să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.     

 

          

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL SIBIU