21.10.2020

 

 

 

COMUNICAT

    Prim procuror Ion Vestemean, īn calitate de purtător de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

    Īn data de 20.10.2020, la Parchetul de pe lāngă Judecătoria Mediaş a fost īnregistrat un dosar penal privind săvārşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 Cod pen..

    Īn fapt, s-a reținut că la data de 19.10.2020, īn jurul orei 730- 800, o persoană de sex masculin s-a prezentat la sediul clinicii Medlife Mediaș pentru a-și ridica rezultatul testului COVID-19 deși fusese anterior informat că testul este confirmat pozitiv, punānd īn pericol sănătatea persoanelor aflate īn interiorul clinicii.

    Īn cauză a fost īncepută urmărirea penală in rem prin ordonanța din 20.10.2020 sub aspectul săvārșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 Cod pen., dosarul fiind īn curs de cercetare.

 

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate īn nicio situaţie să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

 

 

          

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL SIBIU