14.10.2019

 

 

COMUNICAT

 

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

La data de 12.10.2019, organele de urmărire penală au fost sesizate telefonic cu privire la comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal.

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

 

În fapt s-a reţinut că:

 

În data de 12.10.2019, victima C.I. împreună cu consătenii săi B.I., B.M.N. şi C.I au petrecut la locuinţa victimei, situată în satul Ruşi, com. Slimnic, jud. Sibiu. În urma unor discuţii în contradictoriu şi pe fondul consumului de alcool între C.I. şi B.V. s-a iscat o ceartă care s-a amplificat, cei doi lovindu-se reciproc cu pumnii şi picioarele.

Victima C.I. l-a lovit pe suspectul B.V. cu o bâtă în zona capului, iar după ce acesta a căzut la pământ, a continuat să-l lovească cu bâta peste mâini, picioare şi spate oprindu-se urmare a intervenţiei fiului suspectului B.M.N., care l-a împins pe C.I. de deasupra tatălui său. Suspectul B.V., beneficiind de intervenţia fiului său, s-a ridicat de la pământ,   s-a înarmat cu un cuţit, s-a apropiat de victimă prin spatele acesteia şi a înjunghiat-o de trei ori  în zona toraco-abdominală, provocându-i leziuni traumatice care ulterior au dus la decesul acesteia.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 13.10.2019, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul B.V. pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal.

Prin ordonanţa din data de 13.10.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului B.V., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul de Investigaţii Criminale.

 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.