29.05.2018

 

 

COMUNICAT

 

Prim-procuror  Ion Veştemean, īn calitate de purtător de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de de 28.05.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu a fost sesizat telefonic de către lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sibiu despre faptul că, īn data de 28.05.2018, īn jurul orei 1800, numitul R. M. A. a decedat īn secţia de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către trei persoane de sex masculin, agresiune ce s-a petrecut īn aceeaşi dată, īn jurul orei 1800, īn faţa barului denumit „Şureanu” aparţinānd SC Palmierul Com SRL situat pe str. Şureanu din Sibiu, īn laterala blocului cu nr. 78.

Din probele administrate pānă la acest moment  a rezultat că, īn data de 28.05.2018, īn jurul după-amiezii, īntre suspectul S.C.N. şi victima R.M.A. s-a iscat un conflict ce a degenerat īn acte de violenţă, suspectul S.C.N. fiind lovit de către victima cu pumnul īn zona ochiului stāng. După această primă altercaţie, suspectul S.C.N. a solicitat sprijinul suspecţilor C.C.S. si C.D.l care s-au deplasat la locuinţa suspectului S.C.N. cu un autoturism Audi condus de suspectul C.C.S.. Īn autoturism s-a urcat pe locul din stānga-spate suspectul S.N.C. si cei trei au pornit īn căutarea victimei pe care au găsit-o īn faţa barului „Şureanu”. Suspectul C.C.S. a oprit autoturismul īn imediata apropiere a victimei şi cu toţii au coborāt din maşină. Suspectul S.C.N. s-a īndreptat către victima R.M.A. īn vārstă de  26 de ani, pe care a doborāt-o la pămānt şi ulterior a lovit-o cu picioarele de mai multe ori īn zona abdominală. Suspectul C.D.I. a lovit victima cu piciorul īn zona coapselor şi a prins victima de picioare īn timp ce aceasta se afla la pămānt. Suspectul C.C.S. l-a lovit cu pumnul īn faţă pe martorul B.P. iar după ce acesta s-a refugiat īn bar, şi-a īndreptat atenţia către victima care se afla deja culcată la pămānt pe spate pe care a lovit-o cu picioarele īn zona abdominală.   

Din probele existente īn cauză,  rezultă bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a īnceput urmărirea penală a fost săvārşită de către numiţii S.C.N., C.C.S. şi C.D.I. motiv pentru care prin Ordonanţa procurorului din data de 29.05.2018 s-a dispus efectuarea īn continuarea a urmăririi penale faţă de suspectul S.C.N.  īn vārstă de 28 de ani , C.C.S. īn vārstă de 26 de ani  şi C.D. I. īn vārstă de 24 ani, pentru săvārşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art.  77 lit a Cod pr. Pen., aceştia  fiind reţinuţi  prin Ordonanța procurorului din  data de 29.05.2018 pe o perioadă de 24 de ore, pānă la data de 30.05.2018, ora 03,00

Prin ordonanţa procurorului din 29.05.2018, s-a dispus punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii S.C.N., C.C.S. şi C.D.I. pentru comiterea infracţiunilor de omor, prevăzută de art.188 al.1 Cod penal cu aplicarea art.  77 lit a Cod pr. Pen.

Īn cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, urmează să  solicite Tribunalului Sibiu arestarea preventivă  a inc. S.C.N., C.C.S. şi C.D.I.. pentru o perioadă de 30 de zile urmānd ca Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, să se pronunţe.

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate īn nicio situaţie să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.