14.08.2018

 

 

COMUNICAT

 

 

 

 

 

Prim procuror Ion Veştemean, īn calitate de purtător de cuvānt al Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice, următoarele:

 

 

          La data de 13.08.2018, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi  cu privire la decesul unei persoane de sex feminin (H.A.), īn vārstă de 61 de ani, pe strada Bīrsei, cartierul Ştrand, din mun. Sibiu.

 

          Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

          La data de 13.08.2018, īn jurul orelor 16,00, īn timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, suspectul H. I., īn vārstă de 63 de ani din mun. Sibiu, pe fondul geloziei, fiind ferm convins că soţia sa īl īnşeală de mai mulţi ani cu un alt bărbat, a lovit-o de mai multe ori cu pumnii īn zona feţei şi a corpului, provocāndu-i multiple leziuni traumatice, care au condus la decesul acesteia, deces ce a fost constatat de un echipaj SMURD, īn jurul orelor 19,30.

          Īmpotriva suspectului a fost luată măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, aceasta urmānd să expire īn data de 15.08.2018, la ora 5,00.

          Īn funcţie de constatările preliminare efectuate de către Serviciul de Medicină Legală Judeţean Sibiu, urmează a fi pusă īn mişcare acţiunea penală īmpotriva suspectului şi a fi prezentat īn faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

     

                    Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul: Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu  – Serviciul de Investigaţii Criminale.