27.01.2016

 

 

 

COMUNICAT

 

 

Prim procuror adjunct, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:     

    

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, la data de 19 ianuarie 2016, reţinerea inculpatului Huluba Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, la data de 20 ianuarie a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu.

S-a reţinut că la data de 12.01.2016, în jurul orei 11,30, pe fondul unor relaţii tensionate, în locuinţa comună din loc. Bradu, nr. 283, jud. Sibiu, între inculpatul Huluba Vasile şi concubina nepotului său, victima Hutsiu Paraschiva Claudia, s-a produs o altercaţie pe parcursul căreia, după ce a fost lovit de Hutsiu Paraschiva Claudia cu un cuţit în zona abdominală, inculpatul a avut o reacţie dură, total disproporţionată cu actul de violenţă al victimei, în sensul că a dezarmat-o de cuţit, obiect cu care apoi i-a aplicat lovituri repetate, în zone anatomice vitale, care s-au soldat cu producerea unor leziuni traumatice grave, respectiv plăgi tăiate-înţepate, cu lezare de organe interne, în urma cărora, după circa o jumătate de oră, victima a decedat.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale.

La data de 20 ianuarie 2016 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.