14.09.2016

 

COMUNICAT

 

    

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată şase administratori de societăţi comerciale cu domeniul de activitatea comercializarea produselor petroliere, pentru comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală ce au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 9.121.239 lei:

În Rechizitoriul întocmit s-a reţinut următoarea stare de fapt:

- inculpaţii Ş.D. şi Ș.C.-E., administratori ai S.C. CDS OIL S.R.L. Veştem, jud. Sibiu, în perioada 2006-2007, cu intenţie au procedat la înregistrarea achiziţiilor de carburanţi auto de la un număr de 4 societăţi furnizoare, ,,tip fantomă”, ce nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale, documentele fiind înregistrate în contabilitate în scopul diminuării bazei impozabile, şi implicit a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum şi în scopul obţinerii de compensări de T.V.A. de la buget, fiind creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 5.242.882 lei,.

- inculpaţii Ş.C. şi F.S., administratori ai S.C. COMSILCOST S.R.L. Sibiu, jud. Sibiu în perioada 2006-2007, cu intenţie au procedat la înregistrarea în evidenţele contabile, a achiziţiilor de carburanţi auto de la un număr de 4 societăţi furnizoare ,,tip fantomă”, ce nu au avut la bază operaţiuni comerciale reale, documentele fiind înregistrate în contabilitate în scopul diminuării bazei impozabile, şi implicit a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum şi în scopul obţinerii de compensări de T.V.A. de la buget, fiind creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 3.338.273 lei

- inculpaţii R.I. şi R.I., administratori ai S.C. PETROIL S.R.L. Poiana Sibiului, jud. Sibiu, în cursul anului 2007 au procedat la înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii, a achiziţiilor de carburanţi auto de la un număr de 4 societăţi furnizoare, ,,tip fantomă”, deci achiziţiile respective nu au la bază operaţiuni comerciale reale, documentele fiind înregistrate în contabilitate în scopul diminuării bazei impozabile, şi implicit a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum şi în scopul obţinerii de compensări de T.V.A. de la buget, fiind creat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 540.084 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Sibiu

Precizăm că această etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.