11.01.2016

 

 

COMUNICAT

 

 

Procuror din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Sibiu a formulat la data de 10 ianuarie 2016, propunere de arestare preventivă a inculpatului Roşca Ion sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art.188 al.1 Cod penal.

S-a reţinut īn fapt, că la data de 09 ianuarie 2016, īn jurul orelor 12,20, pe fondul stării de gelozie şi a relaţiei anterior tensionată, īn apropierea Gării CFR Sibiu, inculpatul Roşca Ion a atacat-o pe concubina sa Someiu Maria, căreia i-a aplicat mai multe lovituri de intensitate ridicată, cu un cuţit,violenţe ce au vizat zone anatomice vitale şi s-au soldat cu producerea unor leziuni traumatice grave, īn urma cărora, īn pofida īngrijirilor medicale acordate, victima a decedat la scurt timp. La momentul la care s-a produs atacul inculpatului, concubina sa Someiu Maria era īnsoţită de către unul dintre copii săi īn vārstă de 4 ani, care a asistat la incident.

După exercitarea actelor de violenţă, inculpatul a īncercat să dispară de la locul faptei prin fugă, īnsă a fost prins şi imobilizat de lucrători de poliţie cu ajutorul persoanelor prezente la incident.

Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Sibiu a admis propunerea de arestare preventivă şi a dispus arestarea inculpatului Roşca Ion pe o perioadă de 30 zile.