10.11.2016

 

COMUNICAT

 

    

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 03.10.2016, lucrătorii din cadrul I.P.J. Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în acea zi, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a intervenit decesul, în condiţii suspecte, a asistentei medicale M.M., în vârstă de 30 ani, ce activa în cadrul acestei unităţi spitaliceşti şi se afla în timpul programului de lucru.

Având în vedere acest act de sesizare, în cauză a fost începută urmărirea penală ˝in rem˝ sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 Cod pen.

Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, ulterior, dat fiind obiectul cauzei, fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, la data de 07.10.2016.

În cursul anchetei penale, s-a procedat la audiere de martori precum şi a aparţinătorilor victimei şi a fost efectuată autopsia cadavrului defunctei M.M. iar, în cursul lunii noiembrie, la dosarul cauzei a fost ataşat raportul de constatare medico-legală de autopsie prin care s-a stabilit că decesul numitei M.M. a fost unul neviolent şi s-a datorat unei boli extrem de grave, incurabile, cu o evoluţie fulminantă, localizată la nivelul plămânilor, producându-i acesteia un infarct pulmonar.

Având în vedere cele constatate prin raportul medico-legal, în speţa de faţă urmează a se dispune clasarea cauzei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 Cod pen., din ansamblul probator nefiind relevată acţiunea vreunei alte persoane care să fi avut drept consecinţă decesul numitei M.M.