05.05.2016

 

COMUNICAT

 

    

Prim procuror adjunct Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 04.05.2016, lucrători de poliţie din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi Sibiu – Postul de Poliţie Transporturi Aeriene Sibiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data mai sus menţionată, în jurul orelor 1300, o persoană de sex masculin - C.R.T.- , în vârstă de 47 de ani, şi-a aşteptat la Aeroportul Internaţional Sibiu fosta soţie – C.C. - care s-a întors din Germania unde a lucrat ca asistent medical în baza unui contract legal. Au avut discuţii contradictorii motivate de faptul că C.R.T. dorea continuarea relaţiei cu fost soţie fiind însă respins, după care, în parcarea aeroportului, a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul în zona toracelui.

Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu unde s-au efectuat cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală prev. de art. 194, alin. 1, lit. e Cod pen.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 04.05.2016 emisă de Lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi Sibiu – Postul de Poliţie Transporturi Aeriene Sibiu, s-a dispus reţinerea autorului faptei, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 04.04.2016, ora 2310.

Urmare a concluziilor reţinute în fişa de constatări preliminare, ˝persoana vătămată a suferit leziuni traumatice ce au putut fi produse prin loviri repetate cu un corp tăietor-înţepător,ce necesită 30-35 zile de îngrijiri medicale, şi în urma cărora viaţa acesteia a fost pusă în primejdie˝, s-a dispus schimbarea încadrării juridice în tentativa la infracţiunea de omor calificat prev. de art. 32 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 189 alin. 1 lit. a Cod pen. şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmează să procedeze la audierea autorului faptei şi a martorilor, va pune în mişcare acţiunea penală, iar la momentul finalizării cercetărilor va solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a inculpatului C.R.T. pe o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi Sibiu – Postul de Poliţie Transporturi Aeriene Sibiu.

 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.